Fel signaler, LRF

I vår ska LRF-kontoret i Vimmerby läggas ner. Det betyder att det bara blir regionkontoren i Kalmar och Växjö kvar i LRF Sydosts område. Helt fel, tycker Åke Hammarskjöld och Kjell Svensson i lokalavdelningen i Tuna.- LRF ska föregå med gott exempel och det vore bättre att lägga ner Växjökontoret och flytta kontoret till landsbygden istället. Om inte LRF har sitt kontor på landsbygden, vilka ska då ha det?

Vimmerby2013-03-06 07:14


Centralisering, effektivisering, besparingar och nedläggningar. Vardagsmat i dagar som dessa. Men när LRF Sydost ska spara pengar och lägger ner regionkontoret i Vimmerby tycker lokalavdelningen i Tuna att det är dags att hojta till.
- En av LRF:s viktigaste uppgifter är att uppmuntra företagande på landsbygden. Tack vare den moderna tekniken, som gör det möjligt att arbeta, nästan, var som helst, är det faktiskt enklare att arbeta på landsbygden i dag än det var för 20 år sedan. LRF har en fantastisk möjlighet att vara ett gott exempel och skicka positiva signaler som visar att det faktiskt går att ha kvalificerade jobb på landsbygden, säger Åke Hammarskjöld, ordförande i Tuna lokalavdelning.
Beslutet att lägga ner Vimmerbykontoret ger falska signaler, tycker han.
- Ungefär som att säga "jodå, vi gillar landsbygden, men vi kan inte vara där och jobba". Hur ska vi som företräder LRF och kämpar för en levande landsbygd ha någon trovärdighet i vår argumentation om vi inte föregår med gott exempel själva.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om