Fem års fängelse för 37-åring

De 37-årige Vimmerbybo som åtalats för bland annat försök till dråp, grov misshandel, grovt rattfylleri och narkotikabrott fick på fredagen sin dom av Kalmar tingsrätt. Mannen dömdes till fängelse i fem år samt att utge skadestånd med sammanlagt 186 686 kronor till de tre målsäganden han misshandlat och försökt köra ihjäl med sin bil på vägen mellan Ankarsrum och Gladhammar.

Vimmerby2007-10-06 04:36

Den tilltalade uppgav vid rättegången att han varken kunde erkänna eller förneka den inledande misshandeln av en person som åkte med i bilen. Han förnekade också natt han uppsåtligen försökt köra på två ytterligare två män som åkte med i bilen samt att inte försökt köra på den kvinna som också var med i bilen. Han erkände grovt rattfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott.
Vid rättegången framkom att kvinnan och två av männen befunnit sig i Västervik och skulle bege sig till den ene mannens bostad i en ort utanför Västervik.

Bråk i bilen
- Vi missade bussen och en av killarna ringde då en kompis om skjuts. När kompisen (den tilltalade) kom var han berusad och hade en chaufför. Under bilfärden blev det bråkigt i bilen och den tilltalade beordrade chauffören stanna bilen. Han gick själv ur bilen och genom en öppen sidoruta tilldelade han en av de åkande ett slag i ansiktet, berättade kvinnan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om