Fest på flera plan

På torsdag drar fotbollsfesten igång igen i Vimmerby. Och när horder av unga fotbollsspelare med kompisar och familjer invaderar stan syns det inte bara i gatubilden och på fotbollsplanerna. Det blir klirr i kassan också. - Bullerby Cup-veckan är en av våra absoluta toppveckor, säger Uffe Larsson på Statoil, som sätter in extrapersonal under fotbollsdagarna.

På torsdag är det dags för Bullerby Cup igen. En fyra dagar lång fotbollsfest som inte bara märks på fotbollsplanerna.

På torsdag är det dags för Bullerby Cup igen. En fyra dagar lång fotbollsfest som inte bara märks på fotbollsplanerna.

Foto:

Vimmerby2009-07-28 06:06

Om bara några dagar kommer det redan välfyllda Vimmerby att vara ännu fullare. Bullerby Cup har satt sin prägel på några sommardagar i slutet av juli sedan starten 1977.
- I år kommer 181 lag med i genomsnitt 15 personer med spelare och lagledare, säger cupgeneral Lena Möller.
Det betyder 2 715 aktiva. Med föräldrar, syskon och kompisar kan man räkna med minst det dubbla.
Fotbollscupen infaller alltid i slutet av juli när turismen i Vimmerby är som hetast och campingplatser, hotell, stugor och vandrarhem är fulla.
- Fullt är det överallt, men det kanske det skulle vara också utan Bullerby Cup just nu. Men helt klart är det stort tryck just de här dagarna och Bullerby Cup-folk bokar sitt boende tidigt. Det finns de som bokar sitt boende till nästa sommar redan innan de åker hem på söndag, säger Ann-Louise Glader på turistbyrån.
Hon sätter en extra guldstjärna i kanten på det här evenemanget, som hon beskriver som "helt fantastiskt".
- Det är stort, populärt, välordnat och har gott rykte.
Något som också kommit fram till arrangörerna.
- Varumärket Bullerby Cup har satt sig i fotbolls-Sverige och det är ju kul. Vi får också höra en hel del från Vimmerbyborna som ser fram emot de här dagarna och tycker att det är något av folkfest, säger Lena Möller.
Apparaten är stor. Hon jobbar tillsammans med 500 funktionärer, som just nu sliter med att se till att allt ska funka på de förläggningar som erbjuds lagen.
Om traktens turistboenden har fullt just nu skvätter det ändå över under de fyra fotbollsdagarna, eftersom det ju normalt sett inte inkvarteras turistbarn i tomma skollokaler och det annars inte är fullbokad camping på Vimarvallen.
- Det finns plats för 100 husvagnar och 20-30 tältplatser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om