Fest-temperaturen stiger i Vimmerby

I morgon smäller det - då brakar stadsfesten loss i Vimmerby centrum. Festemperaturen har stegrats ordentligt under veckan.

Festgeneralen Magnus Holmberg gläds över att biljettförsäljningen tagit fart och med artister som Danny, Eric Amarillo och The Poodles på scenen tror han på en het stadfest i morgon.

Festgeneralen Magnus Holmberg gläds över att biljettförsäljningen tagit fart och med artister som Danny, Eric Amarillo och The Poodles på scenen tror han på en het stadfest i morgon.

Foto:

Vimmerby2011-09-02 06:12


- Den närmar sig tio nu! säger Magnus Holmberg på Think Image som arrangerar festen som han tror kommer att dra runt 3 500 besökare.
- Ja, som alltid vid den här sortens fester går biljettförsäljningen loss väldigt sent, men nu har det tagit ordentlig fart och vi tror att vi når målet med 3 500 besökare, och vädret verkar också bli bra så nu känns allt riktigt bra så här långt, säger han.
Samtliga väderinstitut lovar växlande molnighet och runt 18 grader i Vimmerby på lördag.
Festligheterna drar igång vid lunchtid på lördag och då kan alla, men kanske framför allt de yngsta, festdeltagarna få sitt lystmäte mättat.
- Vi har en massa olika barn- och familjeaktiviteter under dagen och hela den delen avslutas med en stor Clown-show med Beppo-Bus och Beppo Fart, säger Magnus Holmgren.

Tömmer torget
Så långt är det fri entré för alla i och med att Swepress/Vimmerby Tidning gått och sponsrat den delen.
Efter Clown-showen töms hela torget och festområdet.
- Det gör vi av säkerhetsskäl. Det kommer att köra en del lastmaskiner och så där när vi snabbt ska bygga om till kvällens aktiviteter, och då vill vi inte ha folk där.
När festområdet öppnar igen vid klockan 18 måste alla betala entré.
- Ja, vi har varit tydliga från början att det är entré efter klockan 18 för alla som är över 13 år, att vi tömmer torget har inte med entrén att göra.
På kvällen bjuds det flera stora musikakter på stora scenen, först Vimmerbybördiga Groove & The Gang sen artister som Eric Amarillo, Danny och The Poodles.
Belgiska superstjärnan Kate Ryan som först var bokad som ett huvudnummer rycktes senare bort av sitt skivbolag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om