Festdag flyttas för att undvika evenemangskrock

För sjätte året i rad arrangerar i sommar Djursdala sportklubb en sommarfest på Djursdala festplats. I år gäller det dock att pricka in ett annat datum i almanackan än vad som varit fallet tidigare år.

Annie Hermansson ser fram emot en trevlig sommarfest framöver.

Annie Hermansson ser fram emot en trevlig sommarfest framöver.

Foto: Rebecca Forsgren

Vimmerby2019-05-20 16:00

Djursdaladanserna var förr ett begrepp och vida kända i trakten. Dessa är dock nedlagda sedan många år. Sportklubben arrenderar festplatsen och sedan några år har den väckts till liv igen, om än för en dag, med en sommarfest. Och så räknar Djursdala sportklubb att det blir även i år.

– Vi vill att alla i bygden ska ha ett tillfälle att träffas och ha en trevlig fest tillsammans, säger Annie Hermansson som tillsammans med Marlene Olsson, ingår i Djursdala sportklubbs festkommitté.

– Det här blir sjätte året, säger hon om festen som nu blivit en tradition.

Sommarfesten som inleds på eftermiddagen och avslutas på natten, riktar sig till alla åldrar.

– Vi har haft cirka 300 personer tidigare år så det räknar vi med i år också, säger Annie Hermansson.

Besökarna under åren har varit blandade. Många av dem har varit äldre, som upplevt nostalgi och minnen från förr. På programmet som nu sportklubben sökt tillstånd för hos polisen, finns bland annat hoppborg, tipspromenad, musik av ett dansband och servering av mat med rättigheter. Totalt är ett 40-tal personer involverade i arbetet med festens genomförande.

I år väljer man dock att flytta evenemanget tidsmässigt.

– I år har vi tagit ett annat datum för att inte med krocka med ett annat evenemang i Södra Vi. Det brukar krocka och det tycker vi är synd. Så i år lägger vi festen den 20 juli i stället för första helgen i augusti, säger Annie Hermansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om