FETTISDAGEN: Här är supersemlan Selma

Bara idag sätter vi oss sex miljoner semlor i Sverige. Vibako i Vimmerby hjälper till att öka på kaloristatistiken genom att trappa upp från de mer måttliga 600-700 semlorna per dygn under semmelsäsongen till 4 500. Bara idag.

Herluf Neessen och Jan Rejdvik med årets lokala nyhet på semmelfronten - Selma.

Herluf Neessen och Jan Rejdvik med årets lokala nyhet på semmelfronten - Selma.

Foto:

Vimmerby2016-02-09 14:36


- Det är inte dumt att vara kvalitetskontrollant, säger ägaren Herluf Neessen, och klappar sig på magen.

Under senare år har bagarna runt om i vårt semmelfrossande land överträffat varandra i kreativitet. Semmelwraps, muffinssemlor, pizzasemlor, korvsemlan och i julas kom pepparkakssemlan. Nu satsar en del på semmelsmoothie, men intåget sägs gå lite trögt.

På Vibako har konditorn Jan Rejdvik hittat på semmellängden Selma, som gått ganska bra. Vetelängden med mandelmassa och grädde har försetts med en knaprig överraskning.

- Smörstekta smulor av mandelmassa. Jag fick inspiration på en kurs med Anders Oskarsson från Oskarshamn, som är chefskonditor i Svenska Kocklandslaget. Han använde stekt mandelmassa i sina prinsesstacos.

Läs mer i onsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om