Fiasko igen?

Kommunen har ännu inte fattat några beslut om hur Sommartorget ska få nytt liv efter fjolårets fiasko. Det är ännu inte ens bestämt vem som ska ha ansvaret för Sommartorget, än mindre vilken form och innehål torget ska berikas med till sommaren. Risken ökar att det blir försenade beslut i den här frågan i år också.

Foto:

Vimmerby2010-01-15 07:12


- Den risken finns nog tyvärr, men det viktigaste är att vi hittar en form på torget som håller långsiktigt, säger Christer Johansson, ordförande i Vimmerby Turism- och Näringsliv.
I fjol betecknades Sommartorget som ett fiasko av många. Flera handlare var kritiska mot bristen på underhållning och avsaknaden av serveringar. Vimmerbybor och besökare stämde in, så också Centrumgruppen som lyfte kritiken över det bristfälliga sommartorget till kommunstyrelsen i början av september. De fick då i uppdrag att bredda arbetsgruppen för torget och särskilt höra efter om Turist- och näringslivsbolaget är villigt att ta ansvar för verksamheterna på torget i fortsättningen.

Förfrågan i oktober
- Vi gick ut med en förfrågan till turistbolaget i oktober med en begäran om svar i november, men vi har inte fått något beslut om att turistbolaget tar över. Där ligger frågan för vår del i dag, säger Bo Klarén i Centrumgruppen.
Kommunstyrelsens ordförande Carl-Axel Centerstig, säger att det är Centrumgruppen som har det övergripande ansvaret för torget , men att han helst ser att turist- och näringslivsbolaget tar över.
- De ligger operativt nära torgverksamheten, både när det gäller aktörer och serveringsutbud.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om