Fibernätet i Djursdala klart för drift

Kring halvårsskiftet ska Djursdalaborna kunna börja använda sitt nya fibernät. Allt, med några små undantag, är schaktat och klart, inmätning har påbörjats och om ett par veckor kan inblåsningen av fiber starta. Först på stamnätet från noden i Södra Vi och ut till Djursdala och sedan i de finförgrenade "kundnäten" fram till fastigheterna.

Mats Paulsson Itsam, Sven-Göran Junhammar, ordförande i Intresseföreningen och Hans Clausen, Zitius.

Mats Paulsson Itsam, Sven-Göran Junhammar, ordförande i Intresseföreningen och Hans Clausen, Zitius.

Foto:

Vimmerby2015-04-13 06:59


Att man ser fram emot driftsättningen är inte att ta miste på, det framgick med all önskvärd tydlighet när Djursdala Intresseförening nyligen hade årsmöte.

Stark ekonomi
Det är föreningen, eller "byalaget", som dragit det tyngsta lasset. Inte minst" fibergruppen" som administrerat hela förarbetet med bidragsansökningar, information, intresseanmälningar, kontraktsskrivning, markupplåtelsekontrakt, fakturering och mycket, mycket annat. Totalt har det grävts nära tre mil för att nå ut till alla intresserade. Sammanlagt handlar det om cirka 130 fastigheter.
Förutom insatserna från användarna har finansieringen skett med bidrag från Länsstyrelsen, Post- och Telestyrelsen och Astrid Lindgrens hembygd.
- Ekonomiskt ser det bra ut och vi har idag inga egentliga skulder, berättade föreningens kassör Jakob Käll för mötesdeltagarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om