Fick nytt jobb som pensionär

Dubbelt så många 65-69-åringar väljer att fortsätta jobba idag jämfört med för tio år sedan. Lizette Åkesson, 69 är ett exempel.Hon fick till och med nytt jobb som pensionär, på Sandströms Modehus i Vimmerby.- Tur att det finns arbetsgivare som vill ha oss lite äldre, säger hon.

Vimmerby2013-01-30 07:14


Efter ett långt yrkesliv var Lizette Åkesson inte det minsta sugen på att bli pensionär på heltid.
- Nej, jag kunde inte bara tänka mig att gå hemma hela dagarna. Dötrist. Jag började jobba hos pappa och sälja godis när jag var 14-15, sedan fick jag börja sälja korv och i många år arbetade jag i en guldsmedsbutik.

"Kul utmaning"
Hon hade ett yrkesglapp på några månader, när hon var 66 år. En dag, när hon handlade på Sandströms fick hon frågan "du skulle inte kunna tänka dig att börja jobba här?"
- Har man som jag stått bakom disk hela sitt liv och är van att möta kunder har man ju en erfarenhet man har nytta av. Samtidigt var det en kul utmaning att få ett nytt jobb som 65+are.
Lizette Åkesson jobbar extra och rycker in när hon behövs. Allt från mera sammanhängande perioder under sommaren och andra tidpunkter när folk vill ha semester till akututryckningar när personal är sjuk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om