Fick sparken - första arbetsdagen

Hon fick en provanställning i sex månader som förste assistent på den nya Netto-butiken i Vimmerby. Efter tre veckor fick hon träffa sin blivande chef. Samma dag fick hon sparken.

Vimmerby2007-05-09 06:41

- Först hette det att de inte kunde få ihop ett schema som skulle passa mig. Nästa dag var anledningen att det var för många anställda i butiken - men redan samma dag jag tvingades gå lades tjänsten ut som ledig på nätet igen, säger den besvikna kvinnan till vår tidning.
Med en färsk tvåårig KY-utbildning som chef och ledare inom handeln vid yrkeshögskolan i Nässjö i bagaget sökte den 30-åriga småbarnsmamman jobb på Nettos blivande butik i Vimmerby.
Efter anställningsintervjun i mars fick hon beskedet att hon var provanställd i sex månader, från den 1 april.
- Det ändrades senare till den 23 april till den 23 oktober, men det var för att anpassa till de andra som också skulle ha samma provanställningstid, säger hon.
De första veckorna i april jobbade hon på Netto-butiken i Västervik.
- Jag gick bredvid för att lära mig om företaget, om rutiner och hur butikerna fungerar.
Onsdag den 25 april var det dags att börja i de nya butikslokalerna i Vimmerby. Då träffade hon också sina blivande arbetskamrater och sin blivande chef. Då togs bland annat diskussionen om arbetsscheman upp.
- Jag var en av de som var anställd som förste assistent. Det innebär att man ska öppna och låsa ibland, och jag påpekade att min man jobbar 5-skift och att det skulle vara bra om mitt schema stämde någorlunda med hans, eftersom vi är beroende av barnomsorgstider och sådant, förklarar hon.
- Alla som hade önskemål inför schemaläggningen framförde det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om