Fick svininfluensa på fel plats

Daniel Edvinsson blev sjuk i svininfluensa på fel plats. Hemma hos mamma i Vimmerby. När han behövde läkarvård och skickades till Västerviks sjukhus fick han inte komma in. - Han nekades vård eftersom hans hemadress är Norrköping. Istället fick han vänta på en ambulans som hämtade honom - från Norrköping, säger hans mamma Git Edvinsson.

Vimmerby2009-11-11 07:14

Förra veckan åkte Daniel Edvinsson, 22, hem till Vimmerby från Norrköping där han just nu bor och studerar. Men det var en slagen hjälte som anlände.
- Han var sjuk redan när han kom i onsdags och det blev bara värre. I lördags förstod jag att det inte gick längre, han hade jättehög feber, låg och skakade i frossa och hade hemsk hosta, säger hans mamma Git Edvinsson.

Fick ingen hjälp
Till hälsocentralen i Vimmerby fick de komma direkt. Eftersom lungorna inte lät bra blev de skickade till Västervik. En jobbig resa för Daniel, som bara blev allt mer medtagen.
- När vi kom dit fick vi inte komma in! Vi blev bokstavligen motade i dörren och skälet skulle vara att han är skriven i Norrköping. Han fick ingen hjälp trots att han var så dålig att han inte ens orkade sitta upp.
Efter en stund fick Daniel komma in och lägga sig i ett rum och Git Edvinsson förklarade att hon inte var beredd att åka hem med sin son i det skicket.
- "Då blir det ambulans" sa läkaren och ambulans blev det. Men inte en ambulans från Västervik, som körde honom till Norrköping. Han fick ligga och vänta på en ambulans från Norrköping, som kom och hämtade honom och sedan körde honom till Norrköping igen. Och han som knappt orkat med resan mellan Vimmerby och Västervik. Det är inte klokt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om