Fiket får ta KLT:s klagomål

Nu är det slut med kontant betalning på länets tåg och bussar. Och Ann-Britt Gustafsson, som driver fiket på Resecentrum i Vimmerby, vet att hon kommer att få fler frågor att svara på.- Informationen från KLT till resenärerna är bedrövlig. Hur kan man ta bort vanlig service och kontanthantering innan alla nya system och påhitt fungerar?

Ann-Britt Gustafsson driver fiket På Spåret. Hon och hennes personal möter ideligen frustrationen från resenärer som inte är nöjda med det nya biljettsystemet. Foto: Janne Strömsten

Ann-Britt Gustafsson driver fiket På Spåret. Hon och hennes personal möter ideligen frustrationen från resenärer som inte är nöjda med det nya biljettsystemet. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Vimmerby2012-12-11 07:33


I söndags var det en vanlig dag på jobbet för Ann-Britt Gustafsson, som driver fiket På Spåret. Mellan kaffetåren och bullarna får hon försöka hjälpa frustrerade resenärer.
- Det var kaos. Det kom inget tåg från Kalmar till Linköping 11.49. Det var ingen bemanning eftersom biljettförsäljningen och servicestället på Vimmerby Resecentrum bara är öppet på vardagar, och det fanns ingen information till passagerarna som väntade. Till slut var det en av resenärerna som lyckades få veta att det skulle komma en buss och kunde ropa ut det till alla i vänthallen. Men de fick vänta drygt en timme.

Fasar för julen
Sedan september 2011 är Resecentrum bemannat vardagar 9.30-13.00 samt 13.30-17.00.
- Otillgängligt för många som jobbar eller pluggar dessa tider. Hur det ska bli vid jul fasar jag för. Då är det stängt från klockan 17.00 fredag 21 december till 9.30 torsdagen den 27 december. Det brukar ju vara en och annan som reser under julhelgen.
 Ann-Britt Gustafsson och hennes personal har vant sig vid att få alla möjliga frågor och klagomål om trasiga biljettmaskiner och dålig information.
- Var och hur köper jag biljett? Hur fyller man på reskassekort? Var får jag ut min bokade biljett? Hur kommer man till Södra Vi en söndag när det inte stannar några bussar eller tåg där?  Om och när kommer det försenade tåget? Kommer det buss? Kommer bussen om en eller två timmar? Missar vi nästa tåg i Linköping? Missar vi planet på Arlanda? Finns inte nya tidtabeller?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om