Filmbyn kör stadsvandring i Astrid Lindgrens fotspår

För fjärde året i rad arrangerar Filmbyn stadsvandringar i Vimmerby i sommar. Det blir såklart mycket fokus på Astrid Lindgren under de guidade turerna, "Det ska bli spännande", säger Ingela Nilsson Nachtweij.

I sommar blir det stadsvandring med Filmbyn.

I sommar blir det stadsvandring med Filmbyn.

Foto: Ivonne Svahn/Magnus Strömsten

Vimmerby2023-06-03 12:00

På Filmbyn i Mariannelund kan besökarna uppleva Astrid Lindgrens filmvärld. I sommar kan de även gå i hennes fotspår i födelseorten Vimmerby under ett par stadsvandringar. Filmbyns verksamhetschef Ingela Nilsson Nachtweij håller själv i de guidade rundorna.

Den här formen av stadsvandring har Filmbyn kört med sedan 2019 och det har även lockat intresse från utlandet. Ingela kommer ta emot besökare från ett land som hon tidigare har bott i. 

– Det är roligt och jag brukar ha 10 till 15 personer varje gång. Jag har en grupp från Australien som har bokat in sig till stadsvandringen. Det är lite extra kul med tanke på att jag har bott i Australien. Under de första åren var det mycket Vimmerbybor men på senare år har det blivit lite mer internationellt besök, säger Ingela Nilsson Nachtweij till Vimmerby Tidning.

Startskottet för årets stadsvandringar i sommar går den 2 juli och man kommer köra rundturerna på söndagar. 

– Vi intervjuar folk och tar reda på vad Astrid Lindgren har blivit inspirerad till i sina böcker. Jag ser fram emot att möta människor som är intresserade av hennes bakgrund. Det är alltid mycket bra samtal och möten. Det är så roligt att det är kopplat till mitt yrke då jag kör det här som hobby. Det blir mycket Astrid Lindgren i mina dagar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!