Filmläger med fokus på naturen

Under tisdagen drog ett filmläger med fokus på naturfilm igång. Deltagarnas filmer kommer att sätta Norra Kvills nationalpark på digital karta över Sverige.

Alva Johansson (till vänster) och Ronja Olsson ser fram emot att lära sig filma och redigera.

Alva Johansson (till vänster) och Ronja Olsson ser fram emot att lära sig filma och redigera.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2019-06-25 21:30

12 deltagare i åldrarna 10 till 13 har samlats under lägrets första dag i Kulturskolans lokaler. Deltagarna är i full gång med att lära sig den tekniska biten och att planera vad de ska filma.

Föreningen Naturfilmarna ligger bakom projektet Safari Sverige som finansieras av arvsfonden. Rickard Pihl är inspiratör på Safari Sverige och ansvarig för filmlägret i Vimmerby;

– Målet med projektet är att få barn och ungdomar att komma ut i naturen, säger Rickard.

Tillsammans med Mattias Eliasson som är en aktiv naturfilmare från Vimmerby, samt de två feriearbetande ungdomarna Wilma Jansson och Erik Gladh, så håller Rickard i de tre dagar långa filmlägret.

Under lägrets andra dag ska de åka till Norra Kvills Nationalpark för att filma. Barnen är uppdelade i fyra grupper och har själva fått bestämma och planera vad för film de vill producera, enda kravet är att det ska vara filmat i naturen i nationalparken. Ronja Olsson och Alva Johansson har bestämt sig för att göra en informationsfilm om Norra Kvill. Att filma i naturen passar tjejerna;

– Jag gillar att vara i naturen och röra på mig, säger Alva och får medhåll av Elin.

Tjejerna berättar att de har ett tidigare intresse av fotografi och blev därför intresserade av att lära sig mer om film och redigering när det såg information om lägret.

Filmerna som produceras kommer att kunna ses på Safari Sveriges digitala Sverigekarta.

Det gäller att ha fokus när man filmar, här är det Nikita Petersén som står bakom kameran.
Det gäller att ha fokus när man filmar, här är det Nikita Petersén som står bakom kameran.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!