Filmpremiär för Matz Eklund på Elmia

I morgon inleds Elmias bilmässa. Då är det också urpremiär för Vimmerby-filmaren Matz Eklunds dokumentärfilm om Midnattssolsrallyt, som visas i deras monter. – Nu har jag hållit på så länge med filmen att jag börjar tycka om den, säger Matz Eklund.

I morgon drar bilmässan på Elmia igång. Då kommer också delar av Matz Eklunds dokumentärfilm om Midnattssolsrallyt visas för första gången. Foto: Jimmy Karlsson

I morgon drar bilmässan på Elmia igång. Då kommer också delar av Matz Eklunds dokumentärfilm om Midnattssolsrallyt visas för första gången. Foto: Jimmy Karlsson

Foto:

Vimmerby2017-04-13 05:38

Anmälan till årets upplaga av Midnattsolsrally, som för andra året avgörs i trakterna kring Vimmerby i sommar, öppnar i samband med mässan Bilsport Custom Show på Elmia i Jönköping, som inleds på långfredagen.

– Det har blivit en tradition att öppna anmälan på Elmia. Förra året fick vi in 60 anmälningar det första dygnet. I år hoppas vi på 100, säger Lars Jonsson, projektledare för KAK Midnattssolsrallyt.

Arrangörerna känner av ett ständigt ökande intresse för rallyt och har utökat antalet platser till 200 startande i år.
Räkna med liv och rörelse i Midnattssolsrallyts 180 kvadratmeter stora monter på Elmia, där det även blir intervjuer med förare och möjlighet att prata med arrangörerna.

På plats kommer även Matz Eklund, filmare från Björksebo utanför Vimmerby, att finnas.

Under ett drygt halvår har han arbetat med produktionen av en dokumentärfilmen om evenemanget. Nu är det dags att för första gången visa glimtar av den.
– Det har varit väldigt inspirerande att jobba med den, men det är alltid svårt att vara nöjd och sätta ett avslut, säger Matz Eklund och lägger till: 

– Det finns alltid detaljer man vill ändra, men nu har jag hållit på så länge med filmen att jag börjar tycka om den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om