Film ska hjälpa till i sökandet efter försvunna kvinnan

Den försvunna kvinnan har fortfarande inte hittats och nu ska intäkterna från att en av hennes sambos filmer visas på biografen gå till det fortsatta sökandet.

Idén att visa filmen för att hjälpa till i sökandet kommer från Bill Nelson. "Man har träffat på folk som vill hjälpa till men sagt att de av olika anledningar inte klarar av att gå i skogen. Då tänkte jag att det här kunde vara ett bra sätt för fler att få chansen att hjälpa till", säger han.

Idén att visa filmen för att hjälpa till i sökandet kommer från Bill Nelson. "Man har träffat på folk som vill hjälpa till men sagt att de av olika anledningar inte klarar av att gå i skogen. Då tänkte jag att det här kunde vara ett bra sätt för fler att få chansen att hjälpa till", säger han.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2022-09-14 15:30

Snart har tre månader passerat sedan en kvinna försvann i trakterna kring Björksebo. Trots otaliga sökinsatser har varken polisen eller Missing people hittat henne och kvinnans sambo, filmaren Matz Eklund, har lagt stora resurser på att fortsätta sökandet. 

Bill Nelson, ordförande för Jägareförbundet i Kalmar län, fick idén att en av Matz filmer ska visas på Vimmerby bio och att biljettintäkterna ska gå till att hjälpa till i sökandet efter den försvunna kvinnan. Filmen Skärgårdsliv, som följer flera karaktärer i Tjust skärgård, visas på biografen nästa torsdag. 

– Jag träffade Bill när jag gjorde filmen, det var hans syster som frågade mig för tre år sedan om jag kunde göra en film om Skärgården. Att den ska visas på biografen nu var hans idé helt och hållet och jag tycker att det är ett väldigt fint initiativ, säger Matz Eklund till Vimmerby Tidning.

Vidare berättar Matz Eklund att han är tacksam för det stora engagemanget och de krafter som organiserat sig för att hjälpa till att leta efter hans försvunna sambo.

– Det är det som är det fina i den här enormt tråkiga situationen. Det är så fantastiskt med alla som ställer upp, vecka ut och vecka in hela tiden. Det kommer nya ansikten varje gång och inte bara från lokalt håll utan vissa åker väldigt långt. Alla bryr sig, säger han.

undefined
Matz Eklunds film Skärgårdsliv visas på Vimmerby bio nästa vecka. Alla biljettintäkter ska gå till det fortsatta sökandet efter Matz sambo som för tre månader sedan försvann i trakterna kring Björksebo.

Ett inlägg om filmvisningen som Bill Nelson gjorde i sociala medier har i dagsläget över 500 delningar. 

– Det här är någonting som berör alla och man kan tänka sig in i situationen, hur hemskt det skulle vara. I det här fallet funkar genomslaget med sociala medier riktigt bra, säger han. 

Bill Nelson har själv varit med och letat efter den försvunna kvinnan, både med Missing people och med frivilliga grupper.

– Man har träffat på folk som vill hjälpa till men sagt att de av olika anledningar inte klarar av att gå i skogen. Då tänkte jag att det här kunde vara ett bra sätt för fler att få chansen att hjälpa till, säger han.

Bill Nelson berättar att filmen Skärgårdsliv, som hans syster medverkar i, var ett projekt som den nu försvunna kvinnan tyckte var intressant och att hon flera gånger var med på filmningar i miljön.

– Flera av oss har träffat henne nära och det är extra fint att det är just den filmen som nu kan hjälpa till, säger Bill.

Vimmerby Tidning har sökt Lagan Biografer, som driver Vimmerby bio, för en kommentar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!