Fin westernframgång

Två Vimmerbyekipage hade den gångna helgen framgångar när det tävlades i westernridning i Norrköping. Marie Ax Adolfsén kom tre och fyra i sina klasser på sin pinton Sam Taifun och Lovia Johansson klarade en fjärdeplats på sin arab Flower i western horsemanship i SM-finalen.

Vimmerby2003-07-16 05:54

Båda damerna tävlar för Tjust Western Riders med en ridbana på Trekanten utanför Vimmerby. Till Norrköping åkte de för att tävla dels i arab-SM och dels i westerngrenar på Skärlunda ridcenter.
I D-tävlingens gren Western Pleasure kom Marie Ax Adolfsén på fjärde plats och i Trail kom hon trea med sin häst Sam Taifun under lördagen. Lovisa Johansson kom femma i Trail på hästen Flower och på åttonde plats i westernridning
I Pleasure bedömer man hästens gångarter, skritt, trav och galopp. En bra pleasurehäst ska ha en balanserad flytande rörelse och bära huvud och hals i en avspänd, naturlig position med rak överlinje. I Trail har man byggt upp ett antal hinder på banan , hinder som kan tänkas förekomma i naturen och där ska ekipagen ta sig fram i skritt, trav och galopp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om