Fina fisken - det här med att simma

Med bassängkanten i fokus plöjer sexåriga Benjamin Brorsson vattnet i Gullringens simhall. Simma en bit kan han redan. - Det allra viktigaste i den här åldern är att de får vattenvana, säger simlärare Marita Älenmark, som tagit hand om 36 barn i sommarsimskolan.

Vimmerby2006-06-27 06:13

Att simma eller inte simma har varit på tapeten, efter att Svenska livräddningssällskapet ställt krav att simundervisningen ska lagstadgas så att det blir kommunens sak att se till att alla elever verkligen lär sig simma.
"Ett bra förslag", tycker Marita Älenmark, som är anställd som simlärare i Gullringens simhall, som flera år tillbaka drivs av en ideella förening.
Just nu har hon fullt upp, tillsammans med sin assistent Inger Eklund. Under två veckor har 36 5-7-åringar i tre grupper tränat vattenvana och simningens grunder i det alltid badvänliga vattnet i simhallen. När vi hälsar på är det avslutning och föräldrarna har bjudits in för att se hur mycket barnen hunnit lära sig under den dagliga vattenträningen.
- Det betyder jättemycket om de kan få vattenvana i den här åldern och det är härligt att se entusiasmen och glädjen hos barnen, säger Inger Eklund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om