Final på matveckan i Tuna – exotisk mat stod på menyn

I fredags var det festligheter för alla åldrar i Tuna med exotisk mat på menyn och en hel del andra aktiviteter.

Det gick åt en hel del vatten i värmen då man han hade extrem tur med vädret för dagen.

Det gick åt en hel del vatten i värmen då man han hade extrem tur med vädret för dagen.

Foto:

Vimmerby2017-05-20 10:15

Hela veckan har skolorna i Vimmerby kommunen haft temavecka där de testat mat från hela världen. Som en final på detta hände det lite extra saker på Tuna skola. På menyn stod en nudelwok som både barn och äldreomsorgen i Tuna fick ta del av.

- Vi har lagat mat till 70 personer. Förutom nudlar så bjuds det på färska grönsaker och svensk kyckling förstås. Vi gör det här i samarbete Santa Maria, säger Wisam Salim på Kostenheten i Vimmerby kommun.

Att såväl unga som äldre gillade det som bjöds var tydligt då maten gick åt som smör i solsken. Omdömet vid bordet där några av de äldre satt var att det var gott, inte för starkt och framförallt uppskattade man att det var mättande.

De yngre förmågorna slukade också sina portioner och många var sugen på en extra.

- Det här är en jättekul grej som verkligen går hem hos barnen. Maten är alltid uppskattad här, men den här veckan när vi haft mat från världens alla hörn på menyn har den varit extra populär, säger Susanne Svensson även om vissa smaker har fått barnen att bli lite förundrade.

- Det var ett av barnen som undrade varför fisken smakade cocostoppar tidigare i veckan.

Efter maten fick barnen från skolan och gästerna från äldreboendet chansen att umgås. Bland annat med hjälp av personal från Fabriken som var på plats med sitt mobila fritids.

- Vi har med en liten studio där man kan spela in om man vill sjunga eller läsa upp en dikt. Sedan kan man gå en tipspromenad med frågor om barnkonventionen. Dessutom passar vi på att marknadsföra vår satsning på Fabriken On Tour som sker i sommar. Vi kommer bland annat till Tuna den 7 augusti, sa Anja Persson från Fabriken.

Nudelwoken med kyckling och grönsaker blev en favorit för många när temaveckan avslutades i Tuna. Foto: Magnus Strömsten
Nudelwoken med kyckling och grönsaker blev en favorit för många när temaveckan avslutades i Tuna. Foto: Magnus Strömsten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om