"Finanskrisen var en kalldusch"

Det har gått några år sedan Carl-Axel Centerstig befann sig i den kommunalpolitiska hetluften. Numera är det mest skog och jakt och en och annan resa som står på dagordningen.Det han helst minns från tiden som kommunalråd i Vimmerby är satsningen på gymnasieskolan och ALV-affären. Han säger att båda var helt nödvändiga.Men vad säger han om den nuvarande politiken på lokal nivå?

Vimmerby2014-01-02 07:37


Renovering och tillbyggnad av det grundligare slaget hemma på släktgården Näs har tagit mycket tid i anspråk för Carl-Axel Centerstig. Och det är något han gillar.
- Det är slitigt och blir aldrig färdigt, men samtidigt kul. Det är väldigt konkret och man ser vad man gjort.
Han jobbar gärna i skogen också. Planterar och röjer.
- I min ålder är det oerhört viktigt att vara i rörelse. Det är enda sättet att kolla att kroppen fungerar. Och tidigare fanns inte tid till något av det här. Det enda jag gjorde regelbundet var en en veckas skidåkning varje vinter. Det var en väldigt inrutad tillvaro.

"Kolossalt mycket pengar"
När han efter mer än 30 år i Stockholm flyttade hem till Småland och Locknevi igen jobbade han några år i början på 2000-talet som lärare på gymnasiet, där han undervisade i företagsekonomi och juridik. Ett roligt och stimulerande jobb, som kanske också färgar hans svar på frågan vad han är mest stolt över från den mandatperiod 2006-2010 han var centerpartistiskt kommunalråd i Vimmerby:
-Satsningen på gymnasiet. Många tyckte det var kolossalt mycket pengar, men det var ett viktigt och riktigt beslut, som innebar att ungdomarna fick en bättre gymnasieskola och att fler valde att stanna här under sin gymnasietid. Jag tror också det ger de unga en positiv bild de kan ha med sig och att det kan öka benägenheten att flytta tillbaka till Vimmerby, när de förkovrat sig ytterligare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om