Finns det feminism i kristendomen?

Har människan en egen fri vilja? Hur ser du på feminismen? Frågorna handlade om mer än tro när naturvetarna på gymnasiet i Vimmerby mötte biskop Martin Lind. Biskopen kom på onsdagen på studiebesök på gymnasiet i Vimmerby. Besöket är en del i den biskopsvisitation som pågår i hela kontraktet.

Frågor och svar om livet, tro och bibeln. Natureleverna och biskop Martin Lind hade ett givande möte på Vimmerby gymnasium.

Frågor och svar om livet, tro och bibeln. Natureleverna och biskop Martin Lind hade ett givande möte på Vimmerby gymnasium.

Foto:

Vimmerby2010-02-04 07:25


Utöver att ta del av vad Vimmerby församlings gör i sitt sociala arbete brukar biskopen också göra ett studiebesök på ett företag eller en skola.
- Biskopen tycker oerhört mycket om att besöka skolorna och särskilt möta naturvetarna och deras frågor, säger Eva-Lena Karlsson, t.f kyrkoherde i Vimmerby.
Och nog blev det en del frågor, och också svar.

Fri vilja
En av eleverna i klassen undrade om biskopen anser att människan har en fri vilja?
- Ja, det anser jag. Men det är inte alldeles lätt att leda i bevis rent vetenskapligt att det är så, sådana diskussioner brukar leda till att det man gör alltid bottnar i en rad faktorer man har med sig, men jag vill ändå hävda att människan har en egen fri vilja. Det är en av de viktigaste förutsättningarna för mig och för att vara människa. Den fria viljan är väsentlig för att människan ska må väl, och även för att människan ska ta ansvar för sitt liv, det är en hörnsten i att vara människa, att man tar sitt ansvar, sedan är det inte detsamma som att man alltid lyckas med det, svarade han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om