Fiskhandlaren ger inte upp

Fiskhandlaren Stefan Gustavsson ger inte upp platsen på Sommartorget i år heller.
- Vi motsätter oss att avtalet har upphört, och det är tingsrätten och inte kommunalrådet Micael Glennfalk som avgör om kontraktet gäller eller inte, säger Stefan Gustavsson till vår tidning.

Vimmerby2013-02-28 07:16

Snopet läste han i gårdagens upplaga av vår tidning att kommunen planerar en ny form av Sommartorget i år. Där finns ingen plats för boden Vimmerby Fisk- och skaldjur anser sig ha arrenderat i två somrar till.
Platsen vill kommunen upplåta till en annan restauratör, och boden avser man också låta gå till en tredje arrendator.
- Så kan man inte göra, anser Stefan Gustavsson som sedan avtalskonflikten i fjol har haft en uppmärksammad tvist med Vimmerby kommun.
Tvisten bottnar i att fiskhandlaren menar att han har rätt att sälja även annat än färsk fisk och skaldjur, till exempel färdiga rätter, kaffe och glass och även ha serveringsplatser.

Avtalsmiss
Kommunen hävdar att det avtal Vimmerby Fisk- och skaldjur hänvisar till är felaktigt och kom till genom en miss hos kommunen, och har hävt  avtalet. Det vill inte bolaget godta och båda parterna har nu stämt varandra till tingsrätten. Där pågår ärendet som ett tvistemål.
I sitt första förslag till Sommartorg för 2013 lanserade kommunen två alternativ, ett för hur torget skulle se ut om fiskboden var kvar, ett för hur det ska vara utan fiskbod. Nu finns bara det senare alternativet kvar.
- Kommunen kan inte ge bort boden till någon annan. Vi har kontrakt på den och vi har satsat runt 40 000 kronor för att dra in tre-fas i den. Det är en självklarhet  om man inte bara ska sälja lampor eller så, säger Stefan Gustavsson.
Han hänvisar också till det kontrakt och avtal som han anser är gällande i två år till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om