Fixar fest - för barnens skull

Shafigheh Hazarah har mycket i bagaget. Hon vet hur det är att leva gott. Hon vet hur det är att inte ha något.- Mina egna erfarenheter gör att mitt hjärta blöder för fattiga, papperslösa afghanska flyktingbarn i Iran. Jag känner att jag måste hjälpa.Därför ställer hon till med fest i Korskyrkan i Vimmerby, för att samla in pengar.

Vimmerby2012-08-16 06:17

Shafigheh Hazarah, född i Afghanistans största stad Mazar-e-Sharif - bara några kilometer från Camp Northern Lights - kom som tvååring till Iran. Här bodde hon tills hon 17 år gammal återvände till Afghanistan, där hon gifte sig. Men bara efter några år fick hon och maken fly kriget, till Iran.

"Fattiga är som luft"
Sedan tio år bor hon i Sverige och Vimmerby. Tanken på livet här och möjligheterna hennes tre barn har får henne att glittra.
Kontrasten till hur vissa jämnåriga barn lever i Afghanistan och Iran kunde inte vara större.
- Skillnaden mellan att vara rik och fattig är enorm när man bor i ett land där man inte kan räkna med samhällets hjälp. Jag har upplevt båda sidorna. I Afghanistan hade jag och min man ett väldigt bra liv. Han hade eget företag och det gick verkligen ingen nöd på oss. När han blev sjuk förlorade vi allt och hade ingenting.
Efter åren som fattiga flyktingar i Iran vet hon hur det är att leva på det minimala. Hon säger att den som är sjuk och fattig kan räkna med ett liv i skuggan. "Är man fattig är man en dålig människa, som luft för andra."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om