Fjärrvärme dyrare på småorter

Det är skiljer 20 procent i pris mellan stad och småorter när det kommunala energibolaget säljer värme till kommuninvånarna. I de mindre orterna betalar invånarna 650 kronor för samma värme som de som bor i stan får köpa för 550 kronor. På ett år gör det en skillnad på 1 700 kronor för en vanlig villa.

Vimmerby2007-10-05 06:15

- Det värsta är att kommunstyrelsen har ställt sig bakom att det ska vara så, det tycker jag är ett förräderi mot hälften av kommunens invånare, säger en av de värmekunder vår tidning talat med.
Vimmerby Energi har under en lång rad år satsat på fjärrvärme. I dag är större delen av centralorten ansluten till det kommunala nätet. Det handlar om 1 500 kunder, bland dom finns storkunder med större fastighetsbestånd med ett stort antal lägenheter men också ungefär 1 200 villaägare.
Nu byggs motsvarande kommunala värmenät i fyra av de mindre orterna i kommunen. Då kallas det för närvärme.
Intresset är stort där också enligt Roger Carlsson, vd för det kommunala energibolaget.
- Särskilt i Frödinge har vi en enorm anslutning, och intresset är stort i Gullringen, Storebro och Södra Vi också. När de här etapperna är utbyggda kommer vi att ha totalt runt 1 000 kunder anslutna till närvärmenäten i de här orterna, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om