Fjolårets 100-årsfirande bär frukt

Jubileumsåret i Vimmerby är över, som bekant. Ett år då omkring 200 journalister besökte Vimmerby, ministrar och prinsessor klippte invigningsband och drygt 200 000 tog en titt på jubileumskansliets hemsida. - Jubileumsårets alla vinster kan vi idag inte överblicka - men jag är säker på att det kommer att vara en milstolpe i Vimmerbys arbete med Astrid Lindgren-frågor, säger kommunens utvecklingschef Christer Johansson.

Vimmerby2008-03-07 07:30

2007 blev Vimmerbys år. Året då det firades att det var hundra år sedan Astrid Lindgren föddes på Näs. Nu har Birgitta Karlén, samordnare för Astrid Lindgren-jubileet, sammanställt hur projektet - som påbörjades redan 2005 och pågick till och med 2007 års slut - planerades och genomfördes i en diger rapport.
Kommunens utvecklingschef Christer Johansson, ansvarig för den förvaltningsöverskridande samordningsgruppen för Astrid Lingren- arbetet i Vimmerby, tycker att rapporten är en påtaglig aha-upplevelse.

Milstolpe för turismen
- När man bläddrar i den blir man ju faktiskt imponerad. Just när vi var inne i jubileumsåret såg man knappast skogen för alla träd.
Han säger att 2007 i ett längre perspektiv kommer att ses som året då Vimmerby började arbeta med besöksnäringen ur ett nytt helårsperspektiv.
- Och inte bara med fokus på turismen, utan också forskning och utveckling. Jubileumsåret är en milstolpe.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om