Fler åker tåg i länet

Trots alla problem med fastfrusna tåg och ersättningsbussar reser fler på Stångådalsbanan. Men bara inom Kalmar län. Över länsgränsen till Östergötland minskar resandet.

Färre reser med tågen till Linköping, Men fler väljer Stångådalsbanan inom Kalmar län. det visar KLT:s statistik för 2010.

Färre reser med tågen till Linköping, Men fler väljer Stångådalsbanan inom Kalmar län. det visar KLT:s statistik för 2010.

Foto:

Vimmerby2011-03-23 07:14


Det här visar statistik som KLT, Kalmar Läns Trafik, presenterar.
Resandet mellan Vimmerby och Linköping har minskat med nära tio tusen resenärer under 2010.
- Jag tror att minskningen över länsgränsen beror på att det fortfarande är ett osäkerhetsmoment om det fungerar eller inte med anslutningarna i Linköping, säger Christer Olson, marknadschef på KLT.
I övrigt visar statistiken att KLT lyckats väl med att ta tillbaka förtroendet hos resenärerna. På Tjustbanan är det en ökning med 26 procent, eller drygt 30 000 resenärer under 2010. Christer Olson ser bara en förklaring.
- De nya tågen. De har fungerat otroligt bra och när folk märker det kommer förtroendet tillbaka, säger han.
På Stångådalsbanan är det lite mer blandad kompott. Resandet inom Kalmar län ökar om än inte lika mycket som på Tjustbanan. Men en ökning med 8,8 procent på sträckan Vimmerby och Kalmar betyder drygt 16 000 fler resenärer under 2010 än året före.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om