Fler elever söker till Vimmerby Gymnasium

Fler elever vill gå på Vimmerby Gymnasium. Det gäller både Vimmerbyeleverna och elever från grannkommunerna.
Samtidigt sjunker intresset för att söka sig till friskolor.

Vimmerby2012-03-10 05:06

Det visar det preliminära gymnasievalet inför hösten.
Totalt har 207 elever valt Vimmerby gymnasium i första hand. Det är 24 fler än motsvarande val förra året. Samtidigt är elevkullarna som väljer färre i år.
- I Vimmerby kommun är det 175 nior som söker gymnasieutbildning, i fjol var de 192, säger Britt-Marie Nygren på gymnasiets intagningskansli.

Färre söker sig bort
Av de 175 väljer 113 elever att söka till det egna gymnasiet, medan 62 vill gå på en gymnasieutbildning i någon annan kommun. I fjol var det 84 Vimmerbyelever som sökte sig i väg.
- Vi ser en klar minskning att söka sig till friskolor, exempelvis sökte elva ungdomar till friskolor i Linköping förra året i år har vi en som gör det, säger Britt-Marie Nygren.
Även naturbruksutbildningarna som brukar locka en del elever får färre sök från Vimmerby. I fjol sökte åtta till Gamleby i år är det fem.
Av de Vimmerbyelever som söker sig i väg går de flesta till Hultsfreds. Det är 25 Vimmerbyelever som sökt sig dit, tio av dom väljer barn- och fritidsprogrammet, ett program som lagts ned i Vimmerby genom ett samarbete med Hultsfred.
Elva elever söker till Västervik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om