Fler frågetecken kring Sommartorget

Teknik- och servicenämnden gör fel när den lutar sig mot lagen om offentlig upphandling i torganbudet. - Den kan inte tillämpas i det här fallet, säger kommunens egen jurist Peter Olsson. Samtidigt visar det sig att den anbudsgivare nämnden vill anta som glassförsäljare inte har någon registrerad rörelse eller F-skattebevis. Något kommunen annars är noga med att kräva av alla försäljare på torget.

Vimmerby2009-03-18 07:18

Turerna kring kommunens anbud för serveringar på torget bara fortsätter. Nu visar det sig att det senaste beslutet i arbetsutskottet i teknik- och servicenämnden, där arbetsutskottet föreslår nämnden att anta ett av de två anbud som kommit in i tid och att delge det som ett tilldelningsbeslut är felaktigt.
- Lagen om offentlig upphandling, LOU, kan bara användas när kommunen köper en vara eller en tjänst, inte här när man upplåter en mark, säger kommunjuristen Peter Olsson.
Han påpekar att just den frågeställningen har drivits till högsta instans just när det gäller Vimmerby torg.
- Det var Lilla Krogen som drev det via Länsrätten och Kammarrätten till regeringsrätten och det slutade med att den här sortens markupplåtelse inte faller under lagen om offentlig upphandling, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om