Polisen har extra hastighetskontroller hela veckan

Den här veckan gäller det för Vimmerbybilisterna att vara extra försiktiga med gasfoten. Inte bara på grund av risken för snö och blåst. Polisen är också extra på hugget och kollar hastigheten.

I veckan är det fokus på hastighet i kommunen. Gabriella Bodger, gruppchef hos polisen i Vimmerby, säger att kontrollerna sker där olycksrisken är hög och där kommuninvånarna önskar att polisen genomför kontroller.

I veckan är det fokus på hastighet i kommunen. Gabriella Bodger, gruppchef hos polisen i Vimmerby, säger att kontrollerna sker där olycksrisken är hög och där kommuninvånarna önskar att polisen genomför kontroller.

Foto: Olof Carlson/Jimmy Karlsson

Vimmerby2023-03-07 11:30
undefined
Gabriella Bodger är gruppchef hos polisen i Vimmerby.

– Vi kommer att vara ute så mycket vi hinner och eftersom vi numera är fler poliser än på mycket länge blir det också fler kontroller än det brukar vara under en trafikvecka. Vi har också nyligen haft utbildning i att mäta med laser för de nya poliserna, säger Gabriella Bodger, gruppchef för ingripandeenheten vid polisen i Vimmerby.

Under den nationella trafiken som startade på måndagen och håller på hela veckan till och med söndag kommer gruppen att lägga så mycket tid som möjligt på att kontrollera hastigheten runt om i kommunen.

– Vi kommer att jobba med hastighetskontrollerna när vi inte har akuta larm eller händelser att jobba med, säger hon.

– De regelbundna trafikveckorna är en del i nollvisionen och hastigheten har stor betydelse för vilka konsekvenser det blir vid en trafikolycka. Därför är det så viktigt att hålla ner farten, säger Gabriella Bodger.

undefined
Flera poliser lokalt än på mycket länge gör att det också blir fler hastighetskontroller i Vimmerby när polisen har nationell trafikvecka, med särskilt fokus på hastighet där många oskyddade trafikanter rör sig.

I ett pressmedelande påpekar polisen bland annat att tio kilometer i timman kan vara skillnad mellan liv och död vid en kollission med en oskyddad trafikant.

Därför sätter polisen den här gången ett grundfokus på trafiken i tätbebyggdaområden där många människor rör sig som till exempel bostadsområden, skolor och stadskärnor.

Men kontrollerna kan ske på andra platser också.

– Vi kommer att stå på platser där vet att det sker trafikolyckor, men också där kommuninvånare vill att vi ska stå för att det brukar köras för fort där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!