Fler poliser i länet

Femtio fler poliser i Kalmar län de tre närmaste åren. Och de ska ut på gatorna, precis som allmänheten och kommunerna kräver. Men länspolismästaren Olof Ersgård kan inte lova att det blir fler poliser i Vimmerby.

Vimmerby2007-01-17 07:42

- Nej, det är för tidigt att ge några sådana löften. Men att vi ska kunna bli runt 50 fler poliser i länet fram till 2010 är en rimlig ambition, och de ska vara lokalt förankrade och vara ansikten ute bland folk, säger han.
Utfästelsen att det ska bli fler poliser också i Kalmar län bottnar i den ny regeringens satsaning som ska ge 2 500 fler poliser fram till 2010.
Det har länspolismästaren Olof Ersgård förvandlat till Kalmar län och funnit att 50 fler poliser under samma period är rimligt för länet.
De första 15 finns med redan i årets budget som läggs fram för den nya polisstyrelsen som har sitt första sammanträde i Vimmerby på fredag.
- Vi räknar med att öka 15 poliser i år och bli ungefär 365 poliser, bekräftar Olof Ersgård.
Han vill dock inte gå in på var de poliserna kan tänkas stationeras.
- Det är för tidigt att säga att det blir två poliser till i Högsby eller fler i Vimmerby... Först sätter vi fokus på vår verksamhet och hur vi ska bedriva den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om