Fler poliser till Vimmerby

Det blir fler poliser i Vimmerby i höst. Två nya poliser stationeras i polisområdet.

Vimmerby2007-06-28 07:09

- Det är mycket välkommet, vi behöver ha fler poliser i yttre tjänst, säger Gillis Gustafsson, närpolis för Vimmerby och Hultsfreds polisområde.
Rikspolisstyrelsen, RPS, har nu beslutat att Kalmar län får 22 nya poliser nästa år. Det är något färre än vad polisledningen och länspolismästaren Olof Ersgård hoppats på.
För de följande åren kommer länet att 20 respektive 32 nyutbildade poliser enligt RPS-planen. Det gör 74 nya poliser fram till 2010.
Var de här kommer att placeras eller stationeras är ännu inte klart.
Däremot är det klart att närpolisstyrkan i Vimmerby och Hultsfred kommer att utökas med två tjänster redan under hösten. Då blir de nuvarande 16 närpoliserna 18 till antalet.
- Vi får två poliser som i dag jobbar i Oskarshamn överflyttade till området. De kommer att stationeras i Hultsfred och samtidigt flyttas två över från Hultsfred till Vimmerby, säger Gillis Gustafsson.
Utöver de totalt 16 som i dag arbetar som närpoliser i Vimmerby och Hultsfreds kommuner finns det ett antal utredare på respektive ort. Tre i Hultsfred och tre i Vimmerby. I Vimmerby finns det därutöver några tjänster som är kopplade till olika specialenheter inom polisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om