Fler träd ska fällas

Hela allén ryker när det ska byggas en gång- och cykelväg förbi gymnasiet Och i Källängsparken ska ett 15-tal träd tas bort. Alla träd ska sen ersättas med nya.

Allén ryker när kommunen ska knyta ihop två GC-vägar i centrala Vimmerby. När jobbet är gjort ska nya träd planteras på båda sidor av gatan.

Allén ryker när kommunen ska knyta ihop två GC-vägar i centrala Vimmerby. När jobbet är gjort ska nya träd planteras på båda sidor av gatan.

Foto:

Vimmerby2010-04-20 06:17


- Det blir omfattande ingrepp, och mycket av det här skulle kanske ha gjorts tidigare, enligt den trädplanteringsplan som antogs år 2000. Nu blir det mycket på en gång och då blir det dramatiska förändringar i stadsbilden, säger kommunarkitekten Bo Klarén.
Lagom har debatten om de kapade pelarekarna vid rådhustorget mojnat. Då sätter kommunen in nya avverkningar av träd i centrala Vimmerby. På måndagseftermiddagen öppnades anbuden för trädfällning i Källängsparken. Ett stort antal träd ska bort före sommaren.
- Det ska igång så fort som möjligt, det är ett 15-tal träd som ska tas bort, säger Bertil Fors på parkavdelningen.

Fel sorts träd
Det är framför allt två skäl till det.
- Dels är det träd som inte ingår i den flora som hör ihop med Ulla Bordorffs parkanläggning från 1950-talet, dels är det popplar och hagtorn som är så dåliga att de är en säkerhetsrisk, säger han.
De ska sedan ersättas med ett 30-tal nya träd som alla hör till den parkbild som ska återställas enligt arbetet med att byggnadsminnesförklara parken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om