Fler väljer Vimmerby Gymnasium

Vimmerby Gymnasium lockar allt fler elever. I fjol sökte 160 elever, till hösten vill 190 ungdomar börja på gymnasiet i Vimmerby. 30 fler - och samtidigt är elevunderlaget i nian närmare 20 färre i år.

Vimmerby Gymnasium har blivit allt mer inne när niorna söker sig vidare efter grundskolan. Ansökningarna till hösten ökar - trots att årskullen är 20-talet elever färre.

Vimmerby Gymnasium har blivit allt mer inne när niorna söker sig vidare efter grundskolan. Ansökningarna till hösten ökar - trots att årskullen är 20-talet elever färre.

Foto:

Vimmerby2012-02-14 07:17

Lena Högback - Nimhed, är verksamhetschef för gymnasiet och Lärcenter i Vimmerby.
- Det här är ett trendbrott, och det är väldigt roligt att se det, säger hon.
Årskullen som söker till gymnasiet i år är 175 elever som går i nian. I fjol var det 192 som sökte från Vimmerbys grundskolor. Trots mindre årskull är antalet elever som vill gå gymnasieutbildning på hemmaplan större i år.
- Det gör ju att den procentuella andelen som väljer vårt eget gymnasium ökar ännu mer, säger hon.
Än så länge har bara ansökningarna från Vimmerby och Hultsfreds blivit klara.

Färre söker friskola
Totalt omfattar de i dagsläget 190 elever som sökt till Vimmerby i första hand. 31 av dom är från Hultsfred. 160 är således från Vimmerby, bland dom finns också en andel elever som hör till individuella programmet och inte har klarat sin gymnasiebehörighet ännu, men ökningen av ansökningar är ändå tydlig.
- Vi ser att sökningarna till friskolor mattas av, och det är klart att vi hoppas att våra nya lokaler gör en skillnad mellan hur eleverna söker nu och för några år sedan. Samtidigt har vi jobbat mycket direkt mot vårt sökunderlag och bjudit in elever att besöka gymnasiet och vi har också en katalog och en aktiv hemsida och det har givit resultat, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om