Fler vill bo i Vimmerby

Vimmerby ökar med 20 fler invånare hittills i år! Och det är inflyttningen som gör det. Trots rådande bostadsbrist.

Vimmerby2007-05-12 04:23

- Det är positivt att så många vill bo i Vimmerby. Vi känner att vi har en stark utveckling av näringslivet och där med jobb och med det ökar inpendlingen och sen jobbar vi för att fler också ska flytta till kommunen, säger kommunalrådet Carl-Axel Centerstig, c, i en kommentar till de dagsfärska siffrorna från SCB.
De visar att Vimmerby kommun ökar sin befolkning med 20 personer under årets tre första månader. Som vanligt är det fortfarande minus i födelsestatistiken. Alltså fler döda än födda under perioden. Nu förvisso endast minus fem.
- Det är bland det lägsta födelseunderskottet vi haft på länge. Det är också positivt, säger Christer Johansson, kommunens utvecklingschef.

26 flyttade in
Samtidigt fortsätter inflyttningen att hålla upp invånarantalet i kommunen. 26 fler inflyttade än utflyttade gör ett totalt plus på runt 20 personer under kvartalet.
- Det är särskilt glädjande att vi har 26 plus i flyttningsnettot med tanke på att i i varje har svårt att hitta bostäder till folk som vill flytta till Vimmerby, säger Christer Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om