Flera fall av skadegörelse i Vimmerby

Mellan onsdag och torsdag skedde flera fall av skadegörelse på Traktorgatan i Vimmerby. Polisen har fått in anmälningar både från Björkbackens karaktärshotell och förskolan Linnéa. "Det känns tråkigt", berättar de ansvariga hos de drabbade verksamheterna.

Polisen har fått in flera fall anmälningar om skadegörelse på Traktorgatan i Vimmerby.

Polisen har fått in flera fall anmälningar om skadegörelse på Traktorgatan i Vimmerby.

Foto: Nattredaktion Wighs/Jenn Hultberg

Vimmerby2022-10-14 10:48

– Anmälningarna hör ihop, säger Ulf Gollungberg hos polisen, som berättar att det under samma tidsperiod skett flera skadegörelser i närheten av varandra. 

– Hos turistboendet Björkbacken har någon krossat ruta. Man har även saboterat flaggor och skyltar som tillhör äventyrsgolfbanan på området. Det ska också ha varit inbrottförsök, fortsätter han. 

Anneli Rimås, vd på Björkbackens karaktärshotell, uttrycker missnöje över vad som hänt.

– Det är såklart jättetråkigt. Det är en så onödig tilldragelse som inte tjänar något bra syfte alls utan bara blir stökigt att lösa, säger hon.

Lyckligtvis bedrivs i dagsläget ingen verksamhet där skadegörelsen skett.

– Vi måste avsätta personal för att rensa upp och rutan kommer att behöva lagas, men i övrigt påverkas inte driften av vår verksamhet av händelsen eftersom inga gäster rör sig i Cajsas Café eller på golfbanan, säger Anneli Rimås.

Även förskolan Linnéa ska ha blivit utsatt för skadegörelse. I polisanmälan uppges att en sten blivit kastad genom en ruta. 

– Stenen låg kvar inne på ett skrivbord på morgonen. Men det är inte så stort hål att någon tagit sig in där, säger Ulf Gollungberg. 

På förskolan berättar rektor Maria Gustafsson Holmberg att stenen kastats in i ett personalutrymme och att det var en i personalen som först upptäckte vad som hänt. 

– Det känns tråkigt. Och man blir lite skärrad som personal när man kommer först på morgonen och öppnar en förskola där någon har kastat en sten genom en ruta. Det var mycket glassplitter. Så det var bra att det var i personalutrymmet och inte i ett utrymme där vi har barnen. Så får man tänka om man ska tänka positivt kring det. 

Var barnen på plats när det hände?

– Nej, det hände antingen på kvällen eller natten till torsdagen när ingen var på plats. 

Maria Gustafsson Holmberg berättar också att de kunde hålla verksamheten igång under torsdagen trots händelsen och att allt redan är tillbaka till det normala.

– Nu är det uppstädat och fint. Vi har bytt ut ruta och gjort polisanmälan. Så idag (fredag) är det som vanligt igen. Sedan gör en sådan här händelse att man får se över sina rutiner så att alla vet vad man ska göra när det händer. 

Polisen har i nuläget ingen misstänkt.

En sten kastades genom en ruta på förskolan Linnéa i Vimmerby.
En sten kastades genom en ruta på förskolan Linnéa i Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!