Flera fel i köpeavtal för el

Den vinnande leverantören i kommunens elupphandling skickade fel avtalsmall när det var dags att göra upp affären efter elupphandlingen. Därför har det blivit ett antal fel som tillsammans gör elkostnaden cirka 150 000 kronor högre än anbudet.

Vimmerby2012-11-29 05:07

Det visar den undersökning som gjorts av SKI och den fristående upphandlingskonsulten Magnus Kjellin och som lades fram för kommunstyrelsen i Vimmerby på tisdagen.
- Jag vill betona att kommunen eller våra tjänstemän har inte gjort något som helst fel i den här affären, säger Micael Glennfalk, M, ordförande i kommunstyrelsen.
Bristerna i kommunens elupphandling uppdagades efter att både Vimmerby Energi- och Miljö AB och en annan elleverantör, Din El hade synpunkter.
Då gjordes en granskning där bland annat anbudet och det följade avtalet jämförts.

Helt annan avtalsmall
Undersökningen kommer fram till att leverantören Energiförsäljning Sverige AB skickat en helt annan avtalsmall till kommunen än den som SKI använde vid upphandlingen. Det har inneburit ändrade villkor och är brott mot anbudet på flera punkter. Bland annat blir Bra miljöval klart dyrare än anbudet. Även certifikatet och elpriset ligger i överkant på felmarginalen. Totalt rör det sig om 150 000 kronor dyrare än anbudet under tre år .
- Det ska noteras att även med de här 150 000 kronorna ligger de andra bolagen totalt sett högre, säger Micael Glennfalk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om