Flera företag drabbades av nattliga inbrott

Flera företag i Vimmerby råkade ut för inbrott under natten till fredagen. Polisen misstänker att det kan vara samma gärningsman.

Polisen i Västervik misstänker att det kan vara samma gärningsman som är inblandad i flera inbrott i Vimmerby under natten till fredagen.

Polisen i Västervik misstänker att det kan vara samma gärningsman som är inblandad i flera inbrott i Vimmerby under natten till fredagen.

Foto: TT

Vimmerby2021-03-05 10:27

Vimmerby Tidning var inte det enda företag som drabbades av inbrott i Vimmerby under natten till fredagen.

– Vid fyratiden kom det larm från Tegelbruksgatan. Securitas rapporterade att en sten hade kastats genom ett fönster. En bärbar dator har anmälts stulen, uppger Ulf Gollungberg, förundersökningsledare vid Polisen i Västervik.

Företaget som drabbades var Truck & Maskinteknik ab:

– Det är kraftigt glas i fönstret. Det var en rejält stor sten som hade slängts in och det var glassplitter över hela kontorsrummet. Vi har blivit av med en bärbar dator, uppger Susanne Ingström på Truck & Maskinteknik.

Även Ludvig & co (tidigare LRF konsult) på Mässhantverksgatan har haft inbrott under natten:

– Vi har blivit av med datorer och mobiltelefoner, uppger Robert Alexandersson på Ludvig & co.

Också här hade en sten kastats in genom ett fönster. Det likartade tillvägagångssättet och det tidsmässiga sambandet gör att polisen misstänker att det kan handla om samma gärningsman – som är gripen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!