Tio sökande till tjänsten som samhällsbyggnadschef

När ansökningstiden till jobbet som ny samhällsbyggnadschef i Vimmerby kommun gått ut kan kommunen räkna in tio sökande att jobba vidare med.

Carolina Leijonram har förhoppningen att hitta en ny samhällsbyggnadschef bland de tio sökande. närmast kommer runt fyra av dem att väljas ut för olika tester.

Carolina Leijonram har förhoppningen att hitta en ny samhällsbyggnadschef bland de tio sökande. närmast kommer runt fyra av dem att väljas ut för olika tester.

Foto: Arkiv / Johanna Rotebäck / Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-12-05 11:14
undefined
Carolina Leijonram är kommundirektör i Vimmerby kommun och berättar att en kvinna och nio män har sökt tjänsten som samhällsbyggnadschef.

– Det är en ganska förväntad bild, kommenterar kommundirektör Carolina Leijonram antalet ansökningar.

Kommunen är sen i mitten av november på jakt efter en ny chef för samhällsbyggnadsförvaltningen efter Andreas Horste som lämnar jobbet han haft sen 2019 för att under våren 2023 tillträda som vd för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB i Västerviks kommun.

I samhällsbyggnadsavdelningen ingår bland annat gatukontoret, fastighetskontoret och kost- och lokalvård.

Vimmerby kommun har även den här gången valt att genomföra rekryteringen i egen regi. I sammanställningen som gjorts efter att ansökningstiden gick ut förra veckan visar det sig att tio personer sökt tjänsten.

– Det är en kvinna och nio män och fyra av de sökande är lokala eller regionala personer, berättar Carolina Leijonram.

Tio sökande är en tredjedel jämfört med de drygt 30 som sökte tjänsten som utvecklingschef som tillsattes så sent som förra veckan. Enligt Carolina Leijonram är det ungefär det gensvar arbetsgivaren förväntat sig.

–I dagsläget är det inte aktuellt med något omtag eller att förlänga ansökningstiden, utan vi går vidare med de sökande vi har, sen får vi se.

Närmast kommer ungefär fyra av de sökande att väljas ut för tester efter det blir det intervjuer med de som kommunen anser lämpligast. Hon hoppas att en ny samhällsbyggnadschef ska vara utsedd under januari.

– Sen kan mycket hända under processen. Det är inte klart förrän det är klart, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!