Flera omhändertagna för fylleri i Vimmerby

Under nyårsnatten omhändertogs tre ungdomar i Vimmerby för fylleri. I Hultsfred ska en personbil ha kört på gångbanor i ett villakvarter och krockat med ett staket.

Vimmerby2022-01-01 09:08

– Det har varit relativt lugnt, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen i region syd, om nyårsnatten i Vimmerby och Hultsfred.

Två av ungdomarna som omhändertogs i Vimmerby enligt lagen om berusade personer var i 20-årsåldern. Den tredje var i 17-årsåldern och blev avsläppt hos vårdnadshavare.

Klockan 00.29 larmades polisen om en trafikolycka på Rekrytstigen i Hultsfred, där en personbil ska ha kört in i en snövall och ett staket. En person sågs springa från bilen. 

– Fordonet ska även ha kört på gångbanor i villakvarteret, oklart varför, säger Evelina Olsson.

En anmälan är upprättad om grov vårdslöshet i trafik, men på lördagsmorgonen fanns ingen misstänkt.

I Kalmar ska en 16-årig pojke ha försökt elda upp en polisbil under nyårsnatten. Han är misstänkt för försök till skadegörelse genom brand samt blåljussabotage. Pojken omhändertogs och överlämnades till föräldrarna.

Enligt polisen har inga allvarligare våldsbrott inrapporterats i Kalmar län. Totalt nio personer har omhändertagits för fylleri. En person är gripen misstänkt för misshandel i nära relation.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!