Flera tjänster bort inom omsorgen

En och halv tjänst skärs bort i hemtjänsten och nära en halvtid skärs bort bland omsorgspersonal på kommunens särskilda boenden. Dessutom tas en 75-procentig administrativ tjänst bort på omsorgsförvaltningen.

Vimmerby2010-12-18 05:05

Det är omsorgsnämnden sista del i de besparingar som måste till för att nämndens kan klara besparingskraven i budgeten för nästa år.
Nämnden har tidigare beslutat att skära bort tjänster och verksamhet motsvarande 3,3 miljoner kronor. Det är främst för att omsorgen inte längre ska ansvara för städning och för kost och matdistributionen till pensionärer.
- Utöver det hade vi 1,5 miljoner kronor kvar att ta in, det är det vi nu har preciserat, säger Elisabeth Lago Nilsson, KD, efter nämndens sista sammanträde för både året och mandatperioden.
In i det sista är det nedskärningar av verksamhet och tjänster som måste till. 15 tjänster till skärs alltså bort i hemtjänsten.
Det handlar inte om några varsel, utan det är pensionsavgångar som inte täcks upp, säger Elisabeth Lago Nilsson
Utöver det plockas också en 40-procentig tjänst bort inom särskilt boende. En administrativ assistent tjänst försvinner också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om