Flera uppdrag för moderaterna

Moderaterna får ytterligare fem ordförandeposter. Centern får två till och kd behåller sina två. Det är följden av förhandlingarna inom alliansen i Vimmerby. Men vilka personer som ska ha uppdragen håller partierna på än så länge.

Vimmerby2010-11-02 08:03

- Vi har självklart sneglat på vilka lämpliga namn vi har att tillgå, men vi vill ha hela laguppställningen klar innan vi går ut med vilka personer det blir, säger Björn Swedborg, m.
Sedan tidigare är det känt att moderaterna tar över ordförandeposten i kommunstyrelsen och att Micael Glennfalk nomineras till det uppdraget.
Centern kommer tillsätta posten som vice ordförande och där nomineras med all sannolikhet Per-Åke Svensson.

Flera M-ordföranden
Förhandlingarna har vidare lett fram till att moderaterna ska tillsätta ordförandeposten i barn- och ungdomsnämnden, teknik- och servicenämnden, kultur- och fritidsnämnden samt i överförmyndarnämnden. Därmed förlorar centern ytterligare två av sina tunga poster.
Samtidigt blir det en centerpartistisk ordförande i miljö- och byggnämnden.
Moderaterna tar över ordförandeposten i styrelsen för det kommunala bolaget Vimmerby Energi och Miljö AB. Partiet ska också utse kommunens företrädare i styrelsen för ALV och för Astrid Lindgrens Näs samt i Regionförbundets styrelse.
I Vimarhems styrelse behåller centerpartiet ordförandeposten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om