Flera viltolyckor under helgen

Som vi berättade igår var den gångna helgen extremt lugn ur polisiär synvinkel. Men ett gäng viltolyckor har inträffat runt om i kommunen.

Foto: Scanpix

Vimmerby2016-06-08 08:30

De första skedde tidigt på fredagsmorgonen vid klockan 03.49 respektive 05.33, den första i trakterna kring Tuna och den andra i närheten av Frödinge.

Vid både tillfällena var det rådjur som fick sätta livet till.

Ytterligare tre viltolyckor inträffade under lördagen. På 23/34:an, i höjd med Södra Vi, blev ett rådjur påkört vid klockan 17.25. Och vid midnatt kom ett vildsvin i vägen för en personbil vid Långvikstorp, Frödinge.

– Vildsvinet orsakade okända skador på bilen, men ingen person ska ha skadats allvarligt vid någon av olyckorna, säger Ulf Gollungberg vid polisen.

Den femte viltolyckan rapporterades in vid 22-tiden på lördagskvällen – men där är omständigheterna något oklara.

– Vi har fått in en anmälan om ett dött rådjur på Sjöhagavägen i Vimmerby, men där vet vi inte riktigt vad som hänt, eller när. Det har blivit en anmälan om brott mot jaktlagstiftningen, eftersom man är skyldig att anmäla om man kört på ett djur. Man kan ju misstänka att någon kört på rådjuret och sedan stuckit från platsen, säger Ulf Gollungberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om