Flygande start på Näs

Det har gått sex veckor sedan kronprinsessan invigde Astrid Lindgrens Näs. - Vi har fått en mycket bra start, säger en nöjd vd och projektchef Kjell Åke Hansson.

Kjell-Åke Hansson.

Kjell-Åke Hansson.

Foto:

Vimmerby2007-07-26 07:31

Kjell Åke Hansson och hans personal har några minst sagt hektiska månader bakom sig, när alla pusselbitar skulle trilla på plats ute på Näs inför den prinsessliga invigningen i juni.
- Jo, det har varit ett minst sagt intensivt halvår för mig, säger Kjell Åke Hansson, som efter att ha tillrätt tjänsten som vd och projektchef knappt han bli varm i kläderna innan invigningsbandet skulle klippas, om man nu ska hårdra en smula.
Inför den här första säsongen var det omöjlighet att veta hur många besökare som skulle hitta till Vimmerbys nya besöksmål. Nu har man kommit en bit på väg och har åtminstone en del av facit på hand - och Kjell Åke Hansson är mycket nöjd.
- Till att börja med är jag nöjd över att allt fungerat så jättebra och det är fantastiskt roligt att de som kommer till oss är så positiva, nöjda och många gånger tagna. De är tårögda när de kommer ut från filmsalen, från själva utställningen och förstås från barndomshemmet. Helt klart ett gott betyg.
Besökssiffrorna klagar han heller inte över.
- Vi har ett dagssnitt på 200 betalande till utställningen och en toppnotering på 570. Det är vad vi kunde hoppas på och till det här kommer också alla gruppresor, som ska plussas på. Dessutom är det roligt att se att så många Vimmerbybor kommer ut till Näs för att flanera i parken, ta en fika eller sitta en stund vid Källa Astrid.
Kjell Åke Hansson tycker att responsen från besökarna visar att satsningen på Astrid Lindgrens Näs varit riktig.
- Jag tycker det, att hela tanken varit väldigt rätt och det fanns ju en del som tvivlade på det till en början. Nu är det här ett första år när allt ska komma igång och det finns en otrolig potential att utveckla olika verksamheter framöver. det här året har den lilla personal vi har haft fullt upp att hinna få allt klart.
Kjell Åke Hanssons ambition är bland annat att utveckla programverksamheten vid Näs.
- Det finns mycket att göra med uppträdanden, föreläsningar och kanske sagoläsning. Vi ska vara ett komplement till Astrid Lindgrens Värld och en möjlighet till fördjupning, en plats där man kan få en upplevelse av Astrids barndomsmiljö och själva källan till hennes författarskap.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om