Flyktbilen siktad utanför Hultsfred och Storebro

Den flyktbil, som användes vid den grova stölden mot en Vimmerbybutik i går eftermiddag, siktades på onsdagsförmiddagen på riksväg 34, strax utanför Hultsfred. Polisen söker just nu efter fordonet, som färdades i nordlig riktning mot Vimmerby.

Här, på Stångågatan i Vimmerby, fotograferades den flyktbil som användes efter gårdagens grova stöld mot en Vimmerbybutik. På onsdagsförmiddagen såg vittnen bilen utanför Hultsfred.

Här, på Stångågatan i Vimmerby, fotograferades den flyktbil som användes efter gårdagens grova stöld mot en Vimmerbybutik. På onsdagsförmiddagen såg vittnen bilen utanför Hultsfred.

Foto: Privat

Vimmerby2017-04-19 09:56

I går utsattes butiken Hemma hos Emma i Vimmerby för en grov stöld.
Två män, som uppehöll sig i butiken, lyckades få med sig omkring 1 500 kronor ur kassalådan innan de flydde från platsen.
På andra sidan kvarteret väntade flyktbilen med en förare bakom ratten - och de tre försvann omgående nedför Stångågatan.
Männen som uppehöll sig i butiken var enligt butiksinnehavaren i 40-årsåldern, av östeuropeisk härkomst och kommunicerade med henne på engelska.

Bilen, en mörk Opel Astra av 1999 års modell, tillhörande en man i Stockholm, fångades på bild.
Vår tidning kan nu berätta att ligan inte verkar ha tagit sig så långt från Vimmerby. För på onsdagsförmiddagen säger sig vittnen ha sett bilen på riksväg 34, i höjd med Hultsfreds flygfält.
– Registreringsnummer, bilmodell och färg stämde - och det var även tre män i bilen, berättar en källa som har varit i direkt kontakt med vittnet.
Observationen gjordes vid elvatiden och bilen färdades då norrut på riksvägen, mot Vimmerby.

Polisen är underrättad och söker just nu med flera patruller efter bilen.

Uppdatering: kl 12.00:
Strax därefter, kl 11:12, sågs den svarta Opel Astran av ett annat vittne, då den i mycket hög fart gjorde en vansinnesomkörning av en annan bil på riksväg 34 i höjd med Storebro.

Uppdatering: kl 14.22:

Calle Persson vid Polisens ledningscentral berättar att flyktbilen inte har anträffats. Han berättar också att man till Polisen inte har fått in några exakta vittnesmål om vart den har setts under dagen. Samtliga tillgängliga enheter håller fortsatt uppsikt efter bilen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om