Flytt blir dyr historia

Skatteverket skrev hyreskontrakt i sex år för de nyrenoverade och skräddarsydda lokalerna i Vimmerby med en årshyra på 220 000 kronor. Tio månader senare flyttar verket igen - och den statliga myndigheten riskerar att få betala hyran i drygt fem år till.

Vimmerby2008-11-29 05:05

- Ja, så är det ju med ett avtal, men både vi och hyresvärden jobbar för att hitta en ny hyresgäst.
Den monumentala skylten som visar att här finns Skatteverket har inte kunnat tas ner. Den står kvar likt en tung symbol över
När Skatteverket i december i fjol lämnade det som varit Skattekontoret i Vimmerby sedan början av 1990-talet fanns redan planerna på att det skulle bli ett gemensamt servicekontor med flera statliga myndigheter, framför allt Skatteverket, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.
Men det var inte bestämt när det skulle bli verklighet i Vimmerby.

Skräddarsydd renovering
Så när stora flytten gick till Västervik i december i fjol hyrde Skatteverket in sig i lokaler som renoverats och ställts i ordning helt efter verkets behov för ett eget lokalkontor på Lögstadsgatan i Vimmerby. Renoveringen bakades in i hyran som ligger på ungefär 220 000 kronor om året. Kontraktet skrev på sex år.
Där var det tänkt att en handfull personer skulle serva Vimmerbyborna i de nära skattefrågorna. Så har också skett från den 19 december i fjol tills det nya nya gemensamma servicekontoret med de andra myndigheterna tog över den 12 november i år.
- Vi visste inte att vi skulle flytta igen så snart när kontraktet på sex år skrevs, säger Lena Bengtsson, chef för Skatteverkets kontor i Västervik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om