Folkhögskolan får en rejäl ansiktslyftning

Det ska bli bättre boendestandard och ett kök som uppfyller kraven när Vimmerby folkhögskola satsar sju miljoner på att rusta sina drygt 50 år gamla lokaler. - Vi gör det i helt rätt läge - under lågkonjunktur. Det blir billigare, ger jobb och vi står rustade för det ökade elevtryck vi kan vänta oss, säger styrelseordförande Peter Högberg.

Vimmerby2009-02-26 07:59


Renoveringen av två huskroppar på folkhögskolans internat är i gång och när arbetet är klart - förhoppningsvis i juli - kommer 30 av skolans 60 rum att hålla fullgod konferensstandard.
- Det är en kraftig uppgradering av rummen och en nödvändig sådan. Dagens studenter kräver högre standard, säger Peter Högberg, s, ordförande i folkhögskolans styrelse.
Men det är inte bara de elever som väljer att bo på skolan som har glädje av upprustningen.
- Vi ser oss som ett komplement till övriga konferensanläggningar i Vimmerby och även om vi inte törs lova att rummen är inredda och klara till årets turistsäsong kommer vi ju framöver att kunna erbjuda ett bra boende även för den målgruppen, säger skolans rektor Rolf Karlsson.
När renoveringen av studentrummen är klar väntar nästa etapp i ansiktslyftningen - en totalrenovering av skolans kök, som i stort sett är oförändrat sedan byggnationen 1956.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om