Fönsterföretagen jobbar på i kristider

Många branscher påverkas hårt av corona-krisen. Men på de två fönstertillverkarna MIR och RM Fönster har krisen ännu inte skapat några större problem.

Victor Rydersten, vd för MIR.

Victor Rydersten, vd för MIR.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-04-11 14:00

Victor Rydersten är vd för fönsterföretaget MIR och han upplever inte att företaget har drabbats av coronakrisen i så stor omfattning.

– Vi har inte märkt av något speciellt så här långt. Det enda är att en del bostadsföreningar har fått skjuta på sina stämmor och därmed dröjer en del beslut om investeringar, säger Victor Rydersten.

Har ni haft några störningar i produktionen på grund av sjukfrånvaro?

– Nej, och det tror jag beror på att vi tidigt gick ut med en policy att är man sjuk så ska man vara hemma tills man verkligen är säker på att man är frisk igen. Det gäller att använda sunt förnuft i sådana här lägen, säger Victor Rydersten.

På RM Fönster har man märkt av krisen genom en del svårigheter att få hem vissa beslag från underleverantörer.

–  Vi har några som ska gå här nu som vi har haft lite problem med för att Kina är stängt. Vad jag förstått så börjar fabrikerna komma igång där igen så det kommer väl, men det är lite lurigt, berättar Mathias Lennström, försäljningschef på RM Fönster.

Enligt Mathias Lennström är beläggningen på fabriken fortsatt god, men svårigheten ligger i att planera framåt om sjukfrånvaron skulle bli högre bland personalen.

– Vi är ju 40 stycken typ och skulle 15 stycken vara sjuka två veckor i rad då skulle vi inte klara av att tillverka det som vi har bokat i tid, och det är ju ett problem.

"Ordrar har vi än så länge så på det sättet är vi tacksamma, men det är svårt att planera." säger Mathias Lennström, försäljningschef på RM Fönster.
"Ordrar har vi än så länge så på det sättet är vi tacksamma, men det är svårt att planera." säger Mathias Lennström, försäljningschef på RM Fönster.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!