För dyrt nöje

En ensamstående fyrabarnsmamma har rätt till socialbidrag för att kunna åka med barnen till Liseberg - tycker länsrätten. Men socialnämnden i Vimmerby överklagar länsrättens beslut. Nämnden tycker att det finns billigare aktiviteter för familjen på hemmaplan.

Vimmerby Kommun vill inte ge socialbidrag till en semesterresa till Liseberg. Foto: Scanpix

Vimmerby Kommun vill inte ge socialbidrag till en semesterresa till Liseberg. Foto: Scanpix

Foto:

Vimmerby2009-08-08 08:58

Frågan om huruvida en Lisebergsresa med barnen kan anses ingå i begreppet "skälig levnadsnivå" går nu vidare till kammarrätten, när Vimmerby kommun överklagar länsrättens dom som gett den ensamstående mamman rätt.
Hon sökte tidigare i år socialbidrag för att kunna resa med de fyra barnen till Liseberg. En resa som skulle kosta 2 600 kronor. Fyrabarnsmamman skriver i sin ansökan att hon och hennes barn aldrig åkt någonstans tillsammans och att hon vill känna hur det är att kunna unna sig något.
Socialnämnden i Vimmerby gjorde dock bedömningen att kvinnans skäl inte var tillräckliga för att bistånd till en resa skulle beviljas och menar också att familjen kan uppnå en skälig levnadsnivå genom att stanna i Vimmerby där det finns gott om aktiviteter för barn till en lägre kostnad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om