För lite salt blev isig väg

Det varnades för halka på riksväg 34 mellan Kisa och Vimmerby igår. Men det visade sig vara en sanning med modifikation. Halt och isigt var det bara från länsgränsen till Vimmerby. Från Kisa till länsgränsen var det däremot inga problem.

Vimmerby2007-01-24 07:20

- Jag gjorde en felbedömning. Vi har saltat för lite på vår del av 34:an, säger Bengt Gustavsson på Skanska, som ansvarar för drift och underhåll i Vimmerby driftområde åt Vägverket Sydöst.
Igår var det så halt på riksväg 34 att riksradion gick ut med varningar. Men uppmaningen att ta det försiktigt mellan Vimmerby och Kisa fick flera att reagera.
Nära länsgränsen gick det nämligen en högst påtaglig gräns också vad väglaget beträffar. Å ena sidan, mot Kisa, lättframkomligt och bart. Å andra sidan, mot Vimmerby, packad is och knappt farbart.
- Fruktansvärt, jag har aldrig varit med om något liknande och som gammal Vimmerbybo som flyttat till Linköping åker jag ofta på 34:an, säger Håkan Ordin.
Han hade varit på besök hos sina föräldrar i Vimmerby och var på väg hem till Linköping i går.
- Bitvis var det som att köra på rena isgatan och det skakade i hela bilen. Jag tycker inte man ska behöva ligga i 50-60 och ändå vara livrädd när man kör med småbarn i bilen. Det märktes ju också på lastbilarna, som körde väldigt sakta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om