Omorganisation på Brygghuset – han blir tillförordnad chef

En omorganisation som beskrivs som mindre är på gång på restaurang Brygghuset i Vimmerby. Det är oklart hur många tjänster som berörs. "Vi måste anpassa oss efter omständigheterna", säger Henrik Dunge, företagets vd.

Det sker en omorganisation på Brygghuset i Vimmerby. Hur många tjänster som berörs är oklart.

Det sker en omorganisation på Brygghuset i Vimmerby. Hur många tjänster som berörs är oklart.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2024-10-09 06:00

"Det stämmer att det har skett en mindre omorganisation gällande restaurang Brygghuset där köksmästaren (Albin Rydqvist, red anm.) utökar sitt ansvarsområde något och blir tillförordnad chef, generellt uttalar vi oss inte i specifika ärenden", svarar Robin Stolt, business controller på Åbro Bryggeri, via mejl.

När Vimmerby Tidning kontaktar Åbro Bryggeris vd Henrik Dunge för mer information om omorganisationen svara han så här:

– Vi är inte klara där än så jag har inte så mycket att säga. Vi får se vad som händer.

Rör det sig om varsel?

– Jag kan inte svara på någonting mer än att vi håller på att titta på det. Vi måste anpassa oss efter omständigheterna. 

Hur kommer det sig att ni gör en omorganisation?

– Det gör vi hela tiden i företaget. Efterfråga och utbud förändras. Det är likadant för restaurangen. Vi måste titta på hur sommaren har varit och hur det ser ut framåt så att vi kan planera inför nästa år. Det är ingen större omorganisation på gång utan vi tittar alltid på vår organisation och nu är det budgettider inför nästa år.

Hur många tjänster kan beröras?

– Det kan jag inte säga. Vi tittar på hela vår organisation, hela företaget. Det finns inga detaljer kring hur många tjänster utan vi anpassar inför nästa år med hur marknadsläget kommer att se ut. Det är inga drastiska saker utan det är vanligt att vi ser till att vi har rätt folk till rätt uppgifter. Vi har 260 anställda i olika länder och sedan om man gör någon liten justering i någon avdelning påverkar det inte den stora biten. 

undefined
Henrik Dunge, vd för Åbro Bryggeri, menar att det inte är klart om det kommer ske varsel. "Jag kan inte svara på någonting mer än att vi håller på att titta på det".

När kommer omorganisationen på Brygghuset vara klar?

– Det vet jag inte men det kommer nog inte ta så lång tid. 

Generellt, hur går det för Åbro?

– Det har varit en bra sommar så vi är nöjda med året.

Och för Brygghuset?

– Jag har inte detaljerna. Vi omsätter över en miljard och Brygghuset kanske 10 miljoner. Det är jätteviktigt för oss internt också att ha Brygghuset igång men det är inte en jättestor grej vi tittar på i företaget. 

Trots att restaurangen är en så liten del, och det går bra för er, så ser ni fortfarande över personalen?

– Självklart, alla avdelningar måste man titta igenom. Det sker förändringar hela tiden. Gör man inte det hamnar man i fel läge. Det är ett fel som företag kan göra att man inte vidtar åtgärder i tid, antingen att anställa eller gå ner i styrka. Man måste anpassa sig efter de uppgifter man har, det gör vi varje år. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!